Bourgogne

Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. De uitdrukking een Bourgondisch leven leiden zal hier ooit zijn oorsprong hebben gehad.

Het is een topbestemming voor een heerlijke vakantie niet ver van Nederland!

De steden Dijon en Beaune hebben nog vele historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. Het Palais des Ducs in Dijon en de wijnhoofdstad Beaune is ook de moeite waard. Bezoek hier zeker het prachtige Hôtel-Dieu met een schitterend mozaïekdak. Hier is ook de Hospices de Beaune gevestigd dat in 1442 gesticht werd en zelfs tot 1971 nog als ziekenhuis werd gebruikt.

De wijngaarden bij deze dorpen brengen fantastische rode wijnen voort en een rit tussen Dijon en Beaune over de N74 is zeker aan te bevelen. Vooral als je de moeite neemt om in de dorpjes eens te stoppen.

Autun is in het midden van Bourgondië en is de toegangspoort tot de Morvan Regionaal Natuurpark. Het was de bedoeling dat Autun de grootsheid en macht van Rome in Gallië zou onderstrepen en daarom werd de stad met de gebruikelijke Romeinse gebouwen verfraaid. Veel van deze gebouwen, of de rest daarvan, zijn ook nu nog te bezichtigen.

De Bourgogne leent zich ook bijzonder goed voor een fietsvakantie. De paden langs de kanalen, de routes door wijngaarden en de Morvan zijn echt de moeite waard om op de fiets te ontdekken!

Naast de talloze wijngaarden tref je er genoeg natuur en ruimte aan voor een heerlijke vakantie.

Enthousiast? Klik hier en reserveer nu!